четвер, 28 травня 2015 р.

Как крокодил солнце проглотил

І не тільки сонечко проковтнув, а ще й полив зверху чи то Поділ, чи Труханів острів:)
 І взагалі, був дуже задоволений)))
Як і ми)))
Чого і вам бажаєм!)))
Blog Widget by LinkWithin

понеділок, 25 травня 2015 р.

"Бабусин" матусин килимок

Ось Юля спитала, куди ми діваємо залишки ниток. Покажу, як я утилізувала свої))).
Надивившись в інтернеті гарних килимків з порізаного трикотажу, наштовхнулась на блог однієї одеської рукодільниці, яка розповіла, як сплести більш тонкий килимок.
Порізала старі  спортивки (їх одних і вистачило для основи), і обв"язала гачком простими стовпчиками. Він легенький, м"який і теплий, дуже гарно переться й швидко сохне. Я використала залишки вовни й напіввовни, зовсім малесенькі клубочки. У тієї рукодільниці килимки були ще веселіші, з різнобарвної бавовни. На жаль, той блог в мене загубився...
Килимок в діаметрі 68 см., доня його обожнює.
Килимок у нас є ще один, більшенький, якось покажу)))
В мене ще одна ідея є, із смужками-обрізками тканини - так само обв"язати, тільки залишками старого муліне, які вже нікуди не дінеш, а викидати рука не піднімається:). І зробити, наприклад, підставочки для чашок або прихватки.
Blog Widget by LinkWithin

суботу, 23 травня 2015 р.

Scissor case


Це перша моя вишивка не для картини:). Вишивала для подруги чохольчик та маячок для ножиць. Для підкладу чохла використала таку літню квіткову тканину.
Для ножиць чохол так і не використовувався:), прикрашає кімнату в якості конвертика з шоколадними цукерками на Новий рік, а маячок - як іграшка для ялинки:)))
Поруч - підставочки для чашок або стаканів, теж перша робота, з фетру:)
Blog Widget by LinkWithin

четвер, 21 травня 2015 р.

Цікавинки для гарного закінчення тижня:)

Неймовірні зйомки двох братів Пініл"я!


Як песики реагують на фокуси й магію? Дивіться, как прямо перед носом у собак зникають смаколики в руках ілюзіоніста з Фінляндії Хосе Ахонена!

Blog Widget by LinkWithin

вівторок, 19 травня 2015 р.

Весела прогулянка

Ходили ми знов сьогодні до нашого парку на прогулянку веселою командою. Я прихопила із собою фетрові прапорці, щоб при нагоді зфотографувати:).
Зшила іх ще перед Пасхою, але ніяк не випадало зробити світлини. І ось, зупинившись на невеличкому дитячому майданчику (де Катруся зарилася з іншими дітками у пісок), ми розвісили прапорці. Одразу ж з"явилися допитливі малюки, подивитися, чим це займаються великі тьоті, і все помацати руками:).
Щось в цьому році блакитний - мій фаворит (мабуть, хочеться на море)))



Blog Widget by LinkWithin

неділю, 17 травня 2015 р.

Мої перші сумочки


Швейна машинка та веселі принти на бавовні - перші помічники, коли треба терміново йти на день народження до маленької дівчинки, а часу на пошуки подарунків вже не залишається:). Ну, а натхненником і вчителем є інтернет:)))



Американська бавовна, розміри приблизно 36x24 cм (щоб можна було положити альбом для малювання). Біля другої сумочки – пенал з фломастерами (ці котики – українські:))).
Мої дві племінниці займаються танцями. Отож, для наймолодшої шилася спортивна сумочка із джинсових тканин, а на додачу – косметичка, щоб усе необхідне було під рукою. Сумку прикрасила надихаючими написами:).  Довжина  38 cм.   
Сумку після трьох років активного використання племінниця днями віддала, бо вже туди не вміщається:). Тепер будемо юзати ми, бо вона – як новенька!)))
Ще один наборчик – для середульшої. Messenger Bag (за МК Тетяни) зі старої джинсової спідниці. На задню стінку сумки використала частину спідниці із кишенею та застібкою-блискавкою, під яку теж вставила потаємну кишеньку. На клапані – льон від Лєни Diora
Згодом додала ще гаманець та пенал. Гаманець зшитий за цим МК, трохи його модифікувала, а кумедний пенальчик побачила тут.
Ці всі роботи – ще 2012-13 років, тож зфотографовані дуже нашвидкуруч.
Blog Widget by LinkWithin

пʼятницю, 15 травня 2015 р.

Наш парк "Перемога"

 
Недалеко від нашого будинку є чудовий мальовничий парк - парк “Перемога”. Ми дуже любимо туди ходити на прогулянки. Там і сосновий ліс, і березовий гай, і канал з острівцем, чудові каштанові алеї і великий квітник з трояндами. А для дітей - повно місць для розваг: чудові майданчики і атракціони.
 Звичайно, кожного разу ми шукаємо і годуємо білочок :)
 

Нахабні ворони іноді намагаються забрати у білочки золотий горішок:).
 Ні, ця дівчина годує білочку вафелькою:).
А білочка вдає, що її цікавить кульбабка.
 Але виявилося, що крім них є й інші мешканці:). Ось минулої весни я налякала вужа, і він на мене шипів (а як сама злякалася, поки не розгледіла у фотоапараті, що це таки вуж!!!).
 Натрапили на здоровенних равликів.
 

Під місточком побачили маму-качку з пухнастими каченятами.
 Поплавали на катамарані наввипередки з малесенькою чорною качечкою з дивним червоним дзьобом.
 Довелося шукати в інтернеті, що це за звір такий:). Виявилося - курочка водяна (камышница рус.). Цікаво, що лапки в неї без перемичок, як у інших водоплавних.
Настрій у нас після прогулянок отакий:

Blog Widget by LinkWithin

вівторок, 12 травня 2015 р.

Le Jardin du Coeur

Садочок серця. Серце садочку.

Це перша вишита картина, яку я кілька років тому подарувала мамі. Вона її одразу ж одвезла на дачу. Свій садочок та малесенький будиночок для неї - це дійсно відпочинок від міської суєти.
Дизайн Marie-Anne Rethoret-Melin з AGENDA 2010, вишитий на улюбленій двунитці :).
Дуже подобається мені цей збірник "Квіти та сади", хочеться вишити усе підряд ))).
 Це мамині "альпійські луки"




Blog Widget by LinkWithin

неділю, 10 травня 2015 р.

Для мами

Покажу нарешті, куди в мене застосувалися вишивки з книги Fleurs et plantes aromatiques.
Купила я якось купон з досить цупкої бавовни, з цілим наборчиком для кухні - фартушком, прихватками та рукавичкою, двома серветками. З дуже милим принтом на городню тематику.
З двох серветок я одразу зшила мамі екосумку, а решта залишилася чекати іншої нагоди.
І в минулому році на день народження мами я зробила наборчик для дачі, доповнивши його тюльпанчиками та нарцисами Веронік.
Отже, вийшло 4 прихватки, 1 рукавичка, фартушок з кишенькою для телефону, невеличкий мішечок для насіння та така собі підвісна кишенька для якихось дрібниць, які треба мати завжди під рукою.

 Мішечок та підвісна кишенька пошилися із залішків серветок, а вишивка нашилася взагалі на маленькі клаптики:), від купону нічого не залишилося:)))
У схожому плетеному бутелі мама робить смачнюще виноградне вино.
Blog Widget by LinkWithin

пʼятницю, 8 травня 2015 р.

Пам'ятаємо


Blog Widget by LinkWithin

четвер, 7 травня 2015 р.

Salmon Slices Rug



Відкрила я для себе нещодавно нову техніку плетіння - туніську. І поштовхом до опанування нею став чудовий шалик Tunisian Shell Shawl Лени Федотової. Вона ж спонукала мене спробувати плести, і це дійсно виявилося досить легко (правда, від незвичної напруги трохи почала боліти рука). У мене навіть знайшовся туніський гачок.


У процесі плетіння з"явилася ідея зробити килимок у маленький коридорчик, який у нас в бежево-абрикосових тонах, а смужки, які загорталися, нагадали шматочки масла і лосося. Тож, килимок "Канапка з лососем" :)

Коли дійшла справа до зшивання смужок, виявилося, що я плела неоднаково щільно, і всі - різной довжини))), але обв"язування трохи виправило справу.


Якщо ви думаєте, що килимок лежить у коридорчику - помиляєтесь:) На ньому граються, стрибають в класики, тягають з кімнати в кухню, під ним ховаються:)

Розмір - 55х60 см, гачок №3, бавовна Тюльпан 70-х років з маминих запасів:)


Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...