пʼятницю, 28 серпня 2015 р.

Папа



Рік тому, 1 серпня, пішов з життя мій тато...
Пішов раптово, не доживши трохи менше місяця до 75-річчя...

Тато, який прищепив нам з сестрою любов до класичної музики, водив на концерти до філармонії, читав на ніч книжки та на пам"ять "Конька-горбунка" Єршова, тягав мене маленьку з собою у майстерні до своїх друзів-художників і скульпторів, до свого вчителя з гітари Костянтина Смаги, смажив нам картоплю з кабачками або гарбузом та готував смачнющі овочеві салати. Возився з онуками, водив до садочку і возив до школи, на танці й футбол, займався з ними музикою. І робив для нас ще багато й багато чого.

Все життя важко працював, хоча міг стати професійним музикантом...

І був дуже скромним. Його захоплення малюванням ніхто в сім"ї якось серйозно не сприймав. І тільки тепер я усвідомлюю, який у нього був хист до того. Бо ніде не вчитися і малювати такі букети з натури аквареллю або маслом... Більше за все він любив волошки з ромашками...


 Світла пам"ять про тебе, тато, назавжди в наших серцях!
Blog Widget by LinkWithin

понеділок, 24 серпня 2015 р.

Із святом, Україно!

ТОП-49 винаходів українців, які відомі у всьому світі. 

Вертоліт
Винахідником вертольоту є київський авіаконструктор, який емігрував до США, Ігор Сікорський. У 1931 році він запатентував проект машини з двома пропелерами - горизонтальним на даху і вертикальним на хвості. Перший вертоліт VS-300 піднявся в небо в 1939 році. Пізніше на його основі був створений перший у світі вертоліт-амфібія на поплавковому шасі, який міг злітати з води і сідати на суші.

Blog Widget by LinkWithin

пʼятницю, 14 серпня 2015 р.

Girl's Treasures/Дівчачі скарби

Ці новорічні подарунки я готувала для однієї маленької дівчинки. Сумочка+косметичка з резиночками+спідничка+пенал+ялинкові прикраси.
 
 
 

Blog Widget by LinkWithin

вівторок, 11 серпня 2015 р.

The Goldfinch. Donna Tartt

Чи буває у вас так, що книга затягує не тільки цікавим і карколомним сюжетом,  змушує співпереживати головному горою, не відпускаючи до останньої сторінки, а й оповідає про речі, цікаві та знайомі вам? 
Для мене саме такою книгою став роман Донни Тарт "Щиглик", одержавший Пулітцеровську премію 2014 року.
Пересказувати сюжет - марна справа. Бо кількість піднятих у книзі проблем - не одна, і навіть не дві. Але крізь всю цю купу тем, де одною з головних - образотворче мистецтво, голандський живопис, мене особливо зачепила тема любові до меблів та Мангетен, де живе головний герой.

Магазин товарів для художників "Pearl Paint"
 
Це був перший з магазинів у Нью-Йорку, в який я потрапила. Старезна будівля. Широкі дерев"яні скрипучі сходи. Височезна стеля. І така кількість різноманітних фарб, пензлів, паперу та іншого краму... і на всіх поверхах... Що я так розгубилася, що не придбала навіть олівця:)
(До речі, в кожного будинку - свій пожежний гідрант).

Central Parc 
 
 

 


Кондитерська "Петросян"
 
 


Таксі

Але, до книги:
«Таких книг, как «Щегол», за десять лет появляется штук пять, не больше. Она написана и с умом, и с душой. Донна Тарт представила публике блистательный роман».
Стивен Кинг

«Освободите на полке с книгами о любимых картинах место для шедевра Донны Тарт о крохотном шедевре Карела Фабрициуса».
The Washington Post 



Blog Widget by LinkWithin

пʼятницю, 7 серпня 2015 р.

Natural Style

 
Мій обмінний подарунок, вишивка в прикладному використанні на дачну тематику, дістався до адресату. І тому покажу ще одні світлини, на які надихнув ковбойський "Яблучний фестиваль" у нашому парку "Перемога". Наша тепла компанія гарно там розважилася, та повалятися в сіні з яблуками не встигла. Але ідея з сіном залишилася:)
Смайл!
Середина літа... Спека...
  
І хоча на небі були хмарки, голови нам добряче попекло
Вітаю всіх з Успінням, а ми чекаємо Спасівок, поласувати медком та яблучками:)

Додаю роботи в Оліну "Осінню галерею"

Blog Widget by LinkWithin

середу, 5 серпня 2015 р.

Солодкий день

Cьогодні видався чудовий день! До мене прийшла посилочка з подарунками від Вікторії (блог Happy Hobby) та несподівано проїздом з Кишинева до Талліну завітала чудова подруга, і теж з подарунками!)))
Віко, посилка неймовірна! Крім такого чудового блокноту і рукодільних багацтв, смачних шоколадок та чаю, ще й розвиваюча гра для доні та косметична маска для мами!:)
Блокнот, зроблений для вишивального обміну "Дачна історія", який Вікторія організувала, ви бачили у неї в блозі, та фотографії геть не передають того, який він гарний! Насолода для всіх відчуттів (хіба що крім слуху:)! Вишивка манюпусінькими хрестиками, така, що мій чоловік подумав, що це намальовано на тканині. А ще Вікторія в ньому написала кілька рецептів страв, які готують в їхній сім"ї. Дуже тепла і душевна річ вийшла!

Мені буде дуже приємно записувати наші улюблені рецепти, тим більше, що в мене ще такої спеціальної книги досі не було, користувалась маминою:)
Хочу сказати ще раз, що мені було дуже приємно і цікаво брати участь у такому обміні!

Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...