суботу, 7 січня 2017 р.

Новий рік - нове натхнення!

Усіх, усіх, усіх вітаю з Новим роком та Різдвом Христовим!
Усім бажаю любові, здоров"я, добробуту та нових творчих звершень!

Як ви провели свої перші дні 2017?
А наш відпочинок максимально наповнений творчістю, новими знайомствами й творчими зустрічами:)  І новим натхненням!
Art Journal

І одним із джерел мого натхнення ще з осені є пречудова Marta Łapkowska, завдяки якій я навіть розпочала свій арт-бук (в житті б не подумала, що таке може бути зі мною!).  Його другий розворот ви бачили ось тут.
А з кінця року Марта створила на Фейсбуці групу для тих, хто любить мікс-медія, але боїться творити, чи розпочати, чи показувати іншим свої перші кроки, чи невпевнений у своїх силах.
Група Maremi's Creative Cafe закрита, в ній створена дуже тепла атмосфера, усі дуже доброзичливі й підтримують одне одного, діляться своїми секретиками або просять поради. Показують свої твори і надихаються іншими. Тож не вагайтеся і приєднуйтеся!
Art Journal
А ще Марта розпочала челенж 10 Minut's Art. Cпробуйте, це дуже прикольно! Ось її майстер-класи:

Я теж вирішила спробувати створити розворот у свій арт-бук за десять хвилин. На ідею та вибір кольорів наштовхнуло сердечко і квіти магнолії з колекції Фабрики Декору:
Art Journal
Хоча мені 10 хвилин не вистачило:) Вирізала квіточки і написи, поки паста сохла на батареї. А ще домальовувала сердечки - їх не дуже легко малювати пальцем))).
Ліва сторона:
Art Journal
Люблю цвітіння магнолій, люблю їх знімкувати у Ботанічному саду! І дуже-дуже полюбила фарби! Тож робіть те, що любите, не відкладайте, робіть тут і зараз!
Права сторона:
Art Journal
І хоч, може, сторінка недосконала, і професіонали знайдуть купу помилок, але ти одержуєш такий кайф від самого процесу творення й результату!

Використані матеріали: білий джессо, грунт для фарб на водній основі, біла текстурна паста, акваспреї Весенняя листва, Розовый фламинго, Солнечное утро, колекція Magnolia Sky від Фабрики Декору; трафарет від Євгенії Курдибановської, акрилові фарби.

Ще хочу поділитися ефектом, який створює грунт для фарб на водній основі. Це моя друга спроба його використання в роботі. Я його наносила на джессо, яким спочатку вкрила сторінки. Дала висохнути (на батареї, як же ще))). І почала набризкувати аква-спреї з трубочки пульверізатора. А потім зверху бризкала водою. Але фарби майже не розтікалися (як це буває на акрварельці, або просто на джессо), а одразу висихали й застигали як є. 
Якщо в холсті мені цей ефект допоміг, то в цій роботі, навпаки, завадив. Довелося спреї бризкати з пульверізатора й одержувати яскраві великі плями, чого мені не хотілося. Потім їх прибирала вологою серветкою.
Висновок - акварельні спреї та фарби на цьому грунті залишаються дуже яскравими, але майже не розтікаються навіть з додаванням води, не перетікають одне в одного.
Ну і мені наука спочатку пробувати матеріали перед використанням у роботі:)))

Додам роботу у січневу галерею Фабрики:

Blog Widget by LinkWithin

2 коментарі:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...