четвер, 23 квітня 2015 р.

Всесвітній день книг






Так, так, це - про мене. Магія книги, магія слова... завжди на мене діяла. Ще перед школою, як тільки почала читати, виходила у двір гуляти не з ляльками та пасочками, а з улюбленою книжкою.
В сьогоднішньому швидкоплинному житті знайшла для себе можливість поєднувати і хоббі, і читання (тобто, слухання :). Мої лягають спати, я беру вишивання, вмикаю настільну лампу, одягаю навушники і поринаю у світ аудіокниг. Іноді книга так захоплює, що неможливо зупинитись, хоча й очі злипаються, і голка з рук випадає... а я усе слухаю )))

Вже кілька років користуюся сайтом, де можна не тільки скачувати книжки, але й слухати онлайн, та й організація простору у них чудова. Це asbook.net. Відкрила для себе не тільки нових авторів (наприклад, Тома Шарпа "Уилт"), але й дуже цікавих виконавців.

Це Ігор Князєв, який читає не просто дуже гарно, але й чудово озвучує музикою. І вибирає тематику, яку я так люблю - містику, фентезі, фантастику, детектив. Він озвучив мого улюбленого Муракамі, Фаулза, Крапівіна, Кінга. Познайомив з Нілом Шустерманом... Якось в коментарі один із слухачів йому написав, що на його голос підсаджуєшся, як на наркотик :) І це правда :)
Ще для мене наркотиком став Денис Веровой, який прочитав майже всього Макса Фрая (цикли про "Ехо").

А вчора мені захотілося пошукати аудіокниги українською мовою, та їх виявилося не так уже й багато, і , на жаль, майже не було сучасної української літератури.

Сподіваюся, комусь мій цей допис виявиться корисним ))). З часом буду ділитися ще тим, що мені сподобалося і зацікавило.
А тим, хто мені дорікне, що це порушує чиїсь авторські права (їх ми також сьогодні вшановуємо), відповім, що аудіокниги на сайті asbook.net викладені в рамках проекту "Нигде не купишь".
Blog Widget by LinkWithin

6 коментарів:

  1. Побачила заголовок і подумала, що ти вже була на Книжковому арсеналі ))

    Уілта слухаю дякуючи тобі (перервали кайф сепаратюги, збили з ритму вишивального, ніяк не відновлю). Із читачів аудіокниг свого часу виділила Ірину (здається) Єрисанову, яка дуже вдало читала детективи Хмелевської про пані Іоанну

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Якби ж-то! Мене сьогодні вигулювали (ганяли) по парку Перемога 4 години:)
      Єрисанова багато озвучує книг, але, як на мене, в неї сухувата манера читання та скрипучий голос.
      От ти Князєва послухай! Наркотик))) Паузи там, де потрібно. Для посилення ефекту, зростання напруження - музика у відповідних місцях. А голос який!
      До речі, я про всесвітній день книги і не знала, оце тільки ввечері побачила і сіла писати)))

      Видалити
    2. 4 години по такій вітряній погоді? Нічого собі вигулювання!

      На Хмелевську Єрисанова "лягла" гарно, на мій смак. А от іншу книгу у її виконанні я так і не дослухала (якщо не помиляюсь, це була "Піаністка").
      Князева послухаю неодмінно :)

      Видалити
    3. Читати люблю більше, ніж слухати, але дякую за наводку. Часом можна поєднати приємне з корисним.

      Видалити
    4. Я читати обожнюю, та загалом читати виходить тільки для дитини :)
      А ще обожнюю ходити читати у друзів, що вони прочитали :)

      Видалити
  2. Вітер доволі теплий був, а діткам і то - байдуже, їм аби набігатись!

    ВідповістиВидалити

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...